Bir Cumartesi anısı!..


“ Biz bu tür çocuklara saygı duyuyoruz”

Dediler, bu gün, nerede mi; tabi ki Ankara/Eryaman Metromall AVM si, çocuk oyunları bölümünde, yeni bir karar mı alındı, yoksa biz mi bilemedik, Otizmli çocuklardan oyun bölümünde hiç bir ücret alınmadı üstelik yüreğimizi de okşadılar..

Yıllarca;çocuk oyun kıvamında iken hep gittik, oyun alanına ait özel kullanım kartları var; hep kartta para yükleyip, çocuğun enerjisini boşaltmasını sağlıyorduk..

Hafta sonları onun günü olurdu ara sıra..

Bizi daha doğrusu Elif Sena gül gibi çocukları dışlıyorlar park ve bahçelerde düzgün oyun alanları yok, gerek mahalleli çocuklar gerek park bahçelerdeki çocuklar tuhaflığına tuhaf bakmalar la cevap veriyorlar...

Üzülüyoruz elbette; ama bu tür çocukların ve bizlerin kaderi bu!

Dışlanmak, ötelenmek ve hakarete maruz kalmak..Tv lerde de görüyoruz katlanamıyorlar..Haklılar belki ama ateş o kişilerin yüreğine düşmüş olsa idi acaba öyle düşünebilir miydi..

İki Cumartesidir gidiyoruz, Elif Sena gül doyasıya ücretsiz faydalanıyor oyun alanlarından, park bahçelerde görülmeyen sıcaklığı, oradaki abi ve ablaları gösteriyor..

Sanki ora bizimmiş gibi, patronu biz mişiz gibi inanılır gibi değil...

Ablası refakatçi olarak onunla birlikte oldu ve beraber bindiler, oynadılar ablasından da her hangi bir ücret alınmadı..

Mesele para değil elbet zaten aralıklı biz götürüyorduk; mesele; güzel ve sıcak davranış tuhaflık ötesinde değer verilmesi ve kollanması..
Güzel insanları buradan kutluyorum..
Eve gelince yorgunluğuyla öyle tatlı uyuyor ki şaşıyoruz..

Devamını dileriz, ve de çok teşekkür ediyoruz bu tür anlayış ve katkılarına..İyi ki var Ankara/Eryaman Metromall AVM, iyi ki!..

Bu gün günlerden Cumartesi idi ve iki haftadır bunları yaşadık..

Ne bilim paylaşmak istedim!

Sağlıcakla kalın..

Selam ve saygılarımla..

Kemal Yenice

14/12/2019

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Susma gönlüm sen söyle!...

Sürçe lisan ettimse affola!...

Kaldı!...