Minnetle!..









Minnetle;


Başlangıçtan bu güne; şiir denemelerim ile epey mesafe kat ettim.
 
31 Aralık 2012 tarihi itibariyle, 14.141 kişi olan takip sayısısı 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle; 40.214 kişiye ulaşmıştır. 
Ara da (26.073)kişilik bir fark bulunmaktadır.
Bu denli gösterilen alaka, beni mutlu ediyor.
Ve daha fazla beğeniye layık olmaya çalışacağım.
Beni ;  İlgili  blog’ lar  da, Facebook ‘ta ve twitter’ de takip etme nezaketi gösteren, Takipçilerime ayrıca; İlgi, beğeni ve alakası olan herkese, teşekkürü bir borç bilirim.
Şu hususu da görmenizi isterim ki;
Şiirlerimin konusun da aşk teması işlenmiş, sevgi ön plana alınmış ve herhangi bir kişiye  hitap edilmemiş olup, tamamı hayal ürünüdür…

Sanat; Bir duygunun, tasarının ya da güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ya da anlayış ve beğeni ölçülerine uygun olarak yaratılmış anlatım gösterilen ustalık.
İfade ediş biçimi veya daha kapsamlı bir ifadeyle yaratıcılık, bu sınıflandırmada önemli bir etkendir. 
Sanat en genel anlamıyla, yaratıcılığın veya hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır. 
Özetle sanat  belli kalıplar içine konulamayan ve estetik olan insan duygularının dışa vurumudur.
Çok çeşitlendirilse de konumuz; Dil Sanatlarıdır. Açılımı; Edebiyat ve yazı türlerini kapsayan sanatlardır; Roman, hikâye, öykü, şiir, deneme, tiyatro metni, film senaryosu vb. gibi.
Şiir ise; Dilin anlam, ses ve ritim öğelerini belli düzen içinde kullanarak; bir olayı, ya da bir duygusal ve düşünsel deneyimi yoğunlaşmış ve sıradanlıktan uzaklaşmış bir biçimde ifade etme sanatı olarak tanımlanabilir.
Şiiri herkes, her istediğinde, her yerde yazamaz. Şiir yazmak bir yetenektir. Ancak üç beş dizeyi sanatsal yönden düzenlenmiş şekilde herkes yazabilir. onun madden bir değeri, hoşluğu olabilir ancak manen. duygusal bir değeri olamaz içten gelere yazılmazsa.
Kısaca şiir şairin kalbinden kaleme, kalemden kağıda dökülen duyguların yorumudur, bestesidir, tercümanıdır. 
Şiir yazacak insan önce dünyaya gelirken biraz şiire yatkın bir mizaçla doğmalı. Bu çok da elimizde olan bir şey de değildir. Sonra edebi bir iklime düşmeli, şiirin mecrasına çok zamanında inmeli. Belki de büyük şair olmak için hep orada kalmalı. Şiir kesmeli hayatı...
Aslında çalkantılı insan ruhunun uğradığı her iklim şiire konu olabilir, olmalıdır. Şair kendi hassasiyetlerine göre seçimini yapmalı ve kendini gerçekleştirme adına şiirini yazmalı. Biz, şiir yazan birinin eserlerini okuduğumuzda, onun ruh fotoğrafını çekebilmeliyiz.
Şiir yazıcısının enerjisi genelde ilham diye karşılanan; bir konuda, aşırı yoğunlaşma sonucu enerjinin açığa çıkması. Bu anlamda şiir, bir halimizin ve ya halin, kendimizce terennümü anlamına gelir. Şiir yazıcısı,dili, ses ve musikiyle harmanlayarak terennüm eder ve yazılan şiir mutlak elem ve haz verir. Şiir yazıcıları genelde neşveli,biraz da gönlü kırık insanlardır.
Şairlerin dediği gibi:

“Şair bensem şiirim sensin 

“Şiirlerin içinden çıkıp gelen kadınlar vardır;
Öpse şiir, saçını dağıtsa mısra, gülse kıt'a olur.
Ellerinden evvel ruhları dokunur aşka.”

Böylelikle; 2013 yılını da geride bırakıyorum, yeni yılımızın tüm insanlığa, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni edip, şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum.
Sanata ve şiire saygı duyan herkese selam olsun!..
Sağlıcakla kalın.

Saygılarımla,


Veysel Kimene
Sevda Şairi
(Kemal Yenice)
29.12.2013

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Susma gönlüm sen söyle!...

Sürçe lisan ettimse affola!...

Kaldı!...